Mijn tiny house project

 
 

Ik zal mij maar even voorstellen: Ik ben Gabriëlla en ik droom al een paar jaar van mijn eigen kleine huisje op wielen. Waarom dat zo gekomen is? Ik denk omdat ik van kind af aan al blij werd van het verhaal: ‘Het huisje dat verhuisde’. Het is klein, knus en kneuterig. Het is niet veel, maar je hebt wel alles wat je nodig denkt te hebben en dat blijkt ook minder te zijn dan ik dacht. Dus dat wil ik ook: mijn eigen knusse plekje...


Mijn tiny house komt op een tiny house trailer van Vlemmix. Het plan is om zo goed mogelijk de toegestane afmetingen (met losse lading) van deze kar te benutten en zoveel mogelijk leefruimte over te houden. De opbouw kar is 2,55m breed en 7,20m lang(excl dissel). Het huisje wordt ook 2,55m breed maar iets langer namelijk 7,30m. De toegestane hoogte is 4m vanaf het wegdek, waarbij ik voor de veiligheid maar 3,95m aanhou. Dit is wordt de ruimte waarin alles gebouwd moet worden om te leven, maar nogmaals: je hebt dus echt niet zoveel nodig.


Op deze website hou ik de ontwikkelingen bij van de bouw van mijn tiny house. Schrijven is al een hele tijd niet een onderdeel van mijn dagelijks leven, waardoor de tekst zo nu en dan onduidelijk zou kunnen zijn. Hopelijk vind je het leuk om mee te lezen over dit avontuur.

 

Van ontwerp tot realisatie/ nog enigszins onder constructie :)

 
 

Mijn ontwerp voor mijn tiny house in Sketchup

Illustratie uit het boekje: Het huisje dat verhuisde.